tiistai 22. lokakuuta 2013

Haaste: Käytännön sisustamista

Sisustaminen ei ole mielestäni pelkästään kauniita esineitä joita laitan hyllyn päälle, vaan kaikkea sitä mikä kodissani on esillä. Ja ainakin meillä esillä on juuri niitä esineitä, joita päivittäin tarvitaan. Niitä ei ole välttämättä pakko piilottaa kaappeihin (varsinkaan jos ei ole tilaa tehdä sitä), vaan ne voivat olla osa sisustusta.

Haluaisinkin nyt haastaa bloggaajia esittelemään juuri näitä esineitä. Sitä käytännön sisustusta, jolla on oikeasti jokin tärkeä merkitys. Tarkoitan niitä esineitä, jotka ovat näppäriä arjen apureita. En ehkä tarkoita huonekaluja tai kodinkoneita (vaikka miksei niitäkin), vaan muita näppäriä keksintöjä. Ne voivat olla kauniita, tai vain käytännöllisiä, mutta joka tapauksessa ne liittyvät sisustukseen.

Siis, mitkä ovat sinun arkesi apurit?

Toivoisin, että esittelet vaikkapa kolmesta viiteen asiaa tai tavaraa sinun käytännön sisustuksestasi. Nappaa kuva tai pari, kerro vähän tarinaakin jos haluat. Voit ehkä haastaa yhden, kolme tai vaikka viisikin muut kertomaan omista arjen apureistaan. Toivoisin myös, että mainitset haasteen alkuperän (ja kuka juuri sinut tähän haastoi), jotta haastetut voivat käydä halutessaan myös minulle linkittämässä omia tarinoitaan. Säännöt eivät toki ole tässä haastessa pääasia, vaan se käytännön sisustaminen!

Tässä minun käytännön sisustamista. Ei liene sattumaa, että kaikki kuvat ovat pirtistä, juuri sieltä missä meillä aikaa eniten vietetään.

Heinäseipäät, joihin on ripustettu led-valot. Näitä meillä ei lasketa jouluvaloiksi, vaan ne ripustetaan paikoilleen syksyllä heti kun alkaa olla pimeää. Nämä toimivat meillä myös yövaloina, koska valaisevat pirttiä sopivissa määrin niin että pienetkin jalat löytävät yöllä vessaan.Pienen keittiön pelastus, Ikean Grundtal-sarjan seinähylly, tankoja ja koukkuja. Minun keittiööni ei mahdu yhtään ylimääräistä kaappia eikä tavaraa, joten tavarat asetellaan juuri sinne, minne ne saadaan mahtumaan.Käytettynä ostettu Leander-kehto roikkuu myös pirtissä. Jos ei muualle, niin tähän meidän nuorimmainen kyllä saadaan aina nukkumaan. Eikä tasainen hälinä haittaa mitään, päin vastoin.Viimeisenä Sokeva Käsityön (suomalaisten näkövammaisten) valmistama Ilona lakaisuharja ja rikka. Tästä koivuisesta ihanuudesta meidän neiti tykkää niin, että kulkee setti sylissään pitkin taloa. Ja kyllähän tämä onkin nätti.


Aivan yhtä hyvin olisin voinut kuvata tähän myös vaikkapa tämän keinutuolin (KLIK) tai tämän vaatesäilytysratkaisun (KLIK). Meillä itse asiassa taitaakin olla niin, että ennen kaikkea juuri käytännöllisyys sisustusta määrittelee.

Jään innolla odottamaan, millaisia käytännön sisustamisen ratkaisuja ja esineitä teillä on! Haastan mukaan erityisesti seuraavat:

Pieni Lintu
SisustusUnelmia
Diagnoosi:sisustusmania
Jovelan talopäiväkirja
Sateenkaaria ja serpentiiniä

This is my practical interior design. Please feel free to tell me about yours!

12 kommenttia:

 1. I like the reflection of lights on the windows.. so pretty!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you! I love these lights and cannot wait to put them in my window every autumn :)

   Poista
 2. Kiitos haasteesta - tähän voisinkin tarttua joku päivä! :)

  Tykkään tosta heinäseipäästä, jossa valot - ihana idea! Tykkään myös kovasti keittiöstäsi, kaikki näppärästi esillä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Heinäseiväsidea on kaverilta lainattu ja keittiössä järjestys on pakon sanelema! Kaappitilaa on niin auttamattoman vähän, että ruokatavara täyttää sen. Loput on pakko pitää esillä :D

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Thank you Kim! It is actually a cradle :) http://www.leander.com/produkter/cradle

   Poista
 4. Täällä nyt jonkinlainen vastaus - olisi tehnyt mieli postata aiheesta laajemmaltikin mutta mulla ei vaan ole ollut aikaa!!!

  http://www.pienilintu.blogspot.fi/2013/10/practical-interior.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei mikään estä kuvaamasta näitä juttuja meille myöhemminkin ;) Näistä saa niin hyviä vinkkejä <3

   Poista
 5. Täällä näkökulmani aiheeseen. Kiva haaste!
  http://www.mintunmustaa.blogspot.fi/2013/10/haaste-kaytannon-sisustamista.html

  VastaaPoista