sunnuntai 27. syyskuuta 2015

Tee itse valkosipuliletti


Olen yleensä ostanut paikallisilta markkinoilta paikallista valkosipulia letissä. Letti on meillä kestänyt sopivasti suurin piirtein seuraaviin markkinoihin asti. Tänä vuonna valkosipuli ei ollut markkinoilla päässyt lettiin asti, joten päätin tarttua haasteeseen. Sain kassiini valkosipulit pitemmillä varsilla ja kotona annoin niiden kuivua (muistaakseni) toista viikkoa. Ihan tarkkaan en tiennyt oikeaa letitysajankohtaa, mutta kun varret alkoivat vaikuttaa osin jo vähän liiankin rapsakoilta latvasta, päätin ryhtyä letityspuuhiin. Pelkäsin, että pian varret olisivat jo rapisseet rikki liian kuivina eikä letittäminen olisi onnistunut.

Selailin netistä erilaisia kuvia letittämisestä (tässä esimerkiksi aika hyvä kuva), mutta loppujen lopuksi päätin testata asian itse. Menikö ihan oikeaoppisesti, en tiedä, mutta hyvin tuntuu pysyvän kasassa! Tässä ohje kuvina.

Braiding garlic - this is how I did it.











Ei kommentteja:

Lähetä kommentti