keskiviikko 12. kesäkuuta 2013

Kuinka teet pannumyssyn

Leikkaa yhteensä kuusi pannumyssyn muotoista palasta - kaksi vuorikankaasta, kaksi päälliskankaasta ja kaksi lämmikkeestä (vanusta). Omat palaseni piirsin ja leikkasin vapaalla kädellä, korkeus noin 30 cm ja leveys suurin piirtein 33 cm, kulmat pyöreiksi. Näihin mittoihin lisäsin vielä saumanvarat. Ja ennen ompelua minä kirjoin toisen päällikankaista.


Aseta vuori- ja päällikangas oikeat puolet vastakkain ja ompele alareuna yhteen.


"Avaa" kappale ja kiinnitä vanu päällikankaan nurjalle puolelle. Minä päätin tässä vaiheessa ommella vanun kiinni, jotta ompelu olisi helpompaa ja vanu pysyisi paremmin paikoillaan. Tässä vaiheessa myös leikkasin ylimääräisen vanun pois. Voit myös jättää ompelun tässä vaiheessa tekemättä ja siirtyä suoraan seuraavaan vaiheeseen, jossa ommellaan kaikki palaset yhteen.
Aseta kappaleet avattuna oikeat puolet vastakkain, vanu päällikankaan nurjan puolen päälle. Vanua tulee siis kasan alimmaiseksi ja päällimmäiseksi, koska päällikappaleita on kaksi. Ja tässä vaiheessa minulla oli siis jo vanu kiinni päällikankaan nurjalla puolella. Tarkistin vielä, että kappaleet olivat kohdillaan (vuori- ja päällikankaan saumat molemmista kappaleista samassa kohtaa).Aloita ompelu vuorikankaan yläreunasta ja muista tässä vaiheessa, että jätät vuorikankaan yläreunaan suhteellisen suuren kääntöaukon. Älä siis ompele kappaleita ympäriinsä yhteen! Minä jätin reilun sentin saumavarat.Ja sitten vain käännetään pannumyssy oikein päin ja ommellaan käsin (oikealta puolelta) vuorikankaassa oleva kääntöaukko kiinni. Lopuksi työnnetään vuorikangas pannumyssyn sisälle, samaan tapaan kuin kaksinkertaista pipoa tehdessä.
Minun oli tarkoitus ommella tähän pannumyssyyn myös ripustusnaru, siis sellainen pieni sievä lenkki myssyn päälle. Vaan tuossa ne kangassuikaleet pöydällä makaavat ja pannumyssy on jo matkannut naapurin kahvipannua lämmittämään. Nämä suikaleethan olisi siis pitänyt kiinnittää siinä vaiheessa, kun kappaleet ovat oikeat puolet vastakkain etkä ole vielä ommellut kaikkia kappaleita toisiinsa. Noh, seuraavalla kerralla sitten.


This is how you do a tea cosy. I got an old table cloth for making this and when I realised it wasn't enough, I cut our yellow bed sheet as well. Now my neighbours can enjoy their coffee warm!

8 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos! Tämän olisi voinut tehdä enemmänkin ajatellen ja suunnitellen, mutta nyt tuli vain tehtyä :)

   Poista
  2. Tämä kyllä näyttää hyvinkin ajatellulta ja suunnitellulta :)

   Poista
  3. Ehkä tässä tuli sitä ajatustyötä tehtyä siinä samalla tehdessä, mutta normaalisti saatan miettiä ja piirrellä päivätolkulla ennen kuin alan varsinaisesti toteuttaa :D

   Poista
 2. Voi miten kaunis. ja ekologinen :D

  VastaaPoista