torstai 27. helmikuuta 2014

Minun top viisi

Laura haastoi ja yritän nyt kerrankin oikein kunnolla vastata. Tässä haasteessa haastaja kertoo viisi aihetta, joista tehdään omat Top 5 -listat. Tämän jälkeen haastettu keksii viisi uutta aihetta ja haastaa mukaan viisi uutta blogia. Tässä minun top viisi.

Maistuvimmat arkiruoat

Tämä on ehkä vähän vaikea. Tykkään aivan kamalasti eri makuyhdistelmistä, tykkään kokeilla, tykkään tehdä ruokaa ja sitten ruoanlaitto on myös vähän tylsää - meinaan kun on kolme lasta ja kaksi aikuista niin sitä ruokaa pitää tehdä aikasta usein ja aikasta paljon. Ja minä en tykkää valmisruoasta. Ja sen ruoan pitää maistua kaikille. Siksipä tämä lista on varmaan aika perinteinen (tylsä).

Halloumijuustosalaatti, tai ylipäätään erilaiset ruokaisat salaatit.
Lihapullat, lohkoperunat ja joku ihana majoneesikastike.
Uunijuurekset (vaikka perunaa, bataattia, porkkanaa, lanttua, palsternakkaa, rosmariinia, hunajaa, suolaa ja öljyä tai voita), kaverina milloin mitäkin
Erilaiset tapasjutut ja kokoelmat kaapista löytyviä aineksia. Esimerkiksi ruisleipä bratwurstilla, salaatilla ja maukkaalla juustolla.
Parsakaali-parmankinkkupasta.

Ilahduttavimmat kirjat

Uskon, että voisin sanoa että oon lukenut elämäni aikana aika paljon. Mutta viime vuosina en oo kyllä oikein ehtinyt, enkä jaksanut. Siksi mua vähän harmittaa kun en ehkä nyt keksi tähän sellaista listaa kuin tahtoisin.
Mutta ainakin aikoinaan Taru sormusten herrasta oli melko tärkeä. Luulen että taisin olla vielä ala-asteella kun sen luin ekaa kertaa.
Ihan viime aikoina koukutuin lukemaan Fifty Shades of Grey. Omaa, rauhallista aikaa illan pimeinä hetkinä lasten mentyä nukkumaan.
Sitten on niitä ihan erilaisia, inspiroivia kirjoja. Mekkotehdas on yksi viimeaikainen suosikki.  
Kehrääjän käsikirja (kirja kehruusta, kuvien kera, suomeksi!).
Tai tällä viikolla kirjastosta hakemani Talven taikaa - 100 ideaa valkoisesta rintamamiestalosta. Harvinaisen inspiroiva kirja minulle, joka en (valitettavasti) jaksa yleensä juuri perehtyä sisustuskirjoihin.

Parhaat kirppislöydöt

Oon ihaillut ihmisiä, jotka löytävät kirppareilta vaikka mitä kivaa. Itse kun en oo koskaan oikeen löytänyt. Mutta nyt voin ainakin sanoa että nämä pinnatuolit (KLIK) oli hieno löytö.
Sitten on koulun vanhat kartat, Suomi ja Eurooppa.
Ja vanha opetustaulu, katso vielä tästäkin (KLIK).
Muuta en oikein keksi - jos tässä ei saa mainita vaikka äidin autotallista löytynyttä kynttiläkruunua tai tänään paikallisesta sisustus- ja lankapuodista hakemiani, käytöstä poistettuja pöytäliinoja ja verhoja (hintaan 1-2 euroa kappale).



Nämä tein itse ja onnistuin

Voiko tähän kirjoittaa että lapset? Kattokaa nyt vaikka täältä (KLIK).
Sitten on remontti. Ihan itse en voi (koko) kunniaa tekemisestä ottaa, mutta kyllä minunkin kädet maalissa olivat ja suunnittelussa ei ammattilaista käytetty lainkaan. Katsokaa vaikka täältä (KLIK) mitä ihastelen harva se päivä. Tästä voi vielä halutessaan vilkaista hirsiseinän vaiheita.
Pakko myös varmaan kirjoittaa että neuletyöt. Vaikka Ainon neuletakki (KLIK), pitsikaulukset (KLIK) tai esikoiselle aikoinaan tehty neuletakki, ihan vain muutama onnistunut mainitakseni.
Sitten aion vielä onnistua ainakin kehräämisessä ja vielä keskeneräisissä itse tehdyissä (ja suunnitelluissa) puuhyllyissä (joita tulee ainakin kahdenlaisia).





Minusta olisi voinut tulla isona

Ala-asteella muistan joskus haaveilleeni jääkiekkomaalivahdin urasta. Älkää kysykö miksi.
Harrastusten perusteella minusta olisi voinut tulla vaikka kirjailija tai näyttelijä (joista näytteleminen jatkui sitten itse asiassa myöhemminkin). Ja kyllä me bändin perustamistakin ala-asteella suunniteltiin, vaikkakin on tunnustettava etten ole lainkaan musikaalinen. En sitten yhtään.
Lukiossa tutustuin puolivakavissani muutamiin eri aloihin (tai kuvauksiin ja kertomuksiin aloista), mm. ravitsemusterapeutti ja puheterapeutti kuuluivat näihin.
Kävin aikoinaan yhden kevään aikana kaksissa pääsykokeissa ja molemmat läpäisin tarpeeksi hyvin. Se vaihtoehto, joka jäi käyttämättä, oli kuvallisen viestinnän medianomi.

Haluan haastaa seuraavat blogistit

Sort of Pink.
pluuperi
SisustusUnelmia
Things to make and do
Keski.

Ja valitsemani aiheet ovat

Mieluisimmat nettikaupat tai -ostokset
Inspiroivimmat itse tehdyt
Suunnitelmissa
Parasta kotonani
Suosikkikasvisi

PS: Näihin voi halutessaan vastata myös vaikka ihan yhdellä sanalla (toisin kuin minä).

9 kommenttia:

  1. Olipas kiva haaste :) otan viikonloppuna toteutukseen :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos Tiina ♥ Mahtavaa, että vastailit näin ajankanssa.
    Tuli monta uutta juttua ja mielenkiintoista faktaa susta :)

    Parsakaali-parmankinkkupasta vaikutti herkulle. Tai siis eihän mikään, missä on Koskenlaskijaa voi olla pahaa. Jännä lisä oli ne mantelit.

    Noi kartat on mun mieleen myös. Itsekin huolisin seinälle, jos vastaan tulisi. Maailman karttaa oon yrittänyt metsästääkin. Ei ole vielä tullut vastaan.

    Musta tuohon neljänteen on just oikein vastata lapset ♥ Aivan ihanat kuvat oli! Musta on ihanaa, kun sä teet kaikkia perinteisiä juttuja. Kehräämistä jne. Odotan, että milloin innostun kokeilemaan :)

    Remonttikuvista (huh mikä muutos!) piti sanoa, että teillä näyttää olevan tuollainen samanmoinen punatiilinen uuni, kun meillä Tyynelässä. Mä oon harkinnut sen maalaamista. Vaikka sellaisella punaruskealla maalilla. Jos vähän rauhoittaisi ilmettä, kun saumat peittyisi. Ja pinta olisi helpompi puhdistaakin. Mä itse asiassa kuvasin sen jo ja meinasin siitä huomenissa kirjoitella blogiinkin.

    Ja siis jääkiekkomaalivahti :D

    ps. hyvät kysymykset keksit seuraaville :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ajattelin kerrankin kunnostautua tällä saralla :)

      Nuo mantelit onkin muuten meidän keittiössä korvattu pinjansiemenillä, uppoaa paremmin muillekin perheenjäsenille ;)

      Ja jos joku ois mulle vaikka kahdeksan vuotta sitten (lähes) mustavalkoisessa selkeälinjaisessa yksiössäni sanonut että en olekaan ulkomailla töissä vaan asun maatilalla kolmen lapsen ja maajussin kanssa ja sisustelen lempeän maalaishenkisesti ja teen kaiken maailman perinteisiä käsitöitä niin oisin varmaan saanut melko makeat naurut. Mutta hyvä että oon vähän tullut järkiini ;)

      Ai niin ja tuosta uunista! En tykännyt siitä ennen yhtään ja harkitsin kaikkea mahdollista valkoiseksi maalaamiseen ja siltä väliltä. Mutta sitten kun saatiin muu pirtti (ja keittiö) raikkaammaksi niin uunikin näyttää jo oikeastaan mun silmään hyvältä ja oon tosi onnellinen ettei tehty sille mitään. On sitten vähän ilmettä kuitenkin pirtissäkin :)

      Poista
    2. Unohtui ihan se tärkeä kaupunki-etuliite tuosta yksiön edestä! Hups ;)

      Poista
  3. Olipa tosi mielenkiintoista lukea tätä Tiina! <3 Olet kyllä niin taitava, ihastelen noita neuletöitäsi. <3 Ja kiitos haasteesta, ilman muuta otan vastaan! :)
    Mukavaa perjantaita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Jenni <3 Ehkä voisin yrittää kunnostautua tällaisten parissa vähän useamminkin :) Ja oikein mukavaa perjantaita sinullekin!

      Poista
  4. Hei mä ahdistelen sua taas haasteilla. Onko kädet kiinni puikoissa vai pystyykö vastaamaan ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ajatukset on hajallaan niinku... mikähän se vois olla? :D Laitetaan värit korvan taakse, tai tuohon listalle mistä seuraavaksi blogataan. Sitä listaa kun teen kun en saa kerättyä niitä ajatuksia sen yhden blogitekstin vertaa :) Tai syytetään neitiä, en voi kuvata neidin boleroa neidin päällä kun neiti ei ole kotona.

      Eli joo, ahdistele vaan ja vastaan kun saan ajatukset järjestettyä :)

      Poista